Câștigători

În data de 7 mai 2015, în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, Centrul de Drept Constituţional şi Instituţii Politice (CDCIP) a organizat concursul anual de pledoarii adresat studenţilor din anul I. Concursul s-a desfăşurat sub forma unui proces simulat, având scopul de a înlesni aprofundarea de către studenţi a cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul dreptului constituţional şi al instituţiilor politice. 

Tema procesului simulat a constituit-o problema parteneriatelor civile și a eutanasiei. Parteneri ai concursului au fost Asociaţia Studenţilor în Drept şi Editura Hamangiu.

Din partea CDCIP, de organizarea evenimentului şi de pregătirea studenţilor s-au ocupat: lector univ. dr. Ramona Delia Popescu, dr. Fabian Niculae.

Concursul a fost jurizat de trei dintre foştii președinți ai Curţii Constituţionale a României: domnul prof. univ. dr. Ioan Muraru, domnul prof. univ dr. Nicolae Popa şi domnul prof. univ. dr. Ioan Vida.

Juriul a premiat cele mai bune pledoarii, după cum urmează:

·   Premiul I a fost acordat studentei Rohnean Claudia. Aceasta va beneficia de un stagiu de practică în cadrul Administrației Prezidențiale.

·   Premiul II a fost acordat studentei Iordache AdelinaAceasta va beneficia de un internship la Ministerul Afacerilor Externe. 

·   Premiul III a fost acordat studentei Purice Eliza. Aceasta va beneficia de un internship la o firmă de avocatură.

·  Toţi cei 8 participanţi la concurs au primit diplome de participare şi cărţi oferite de către Editura ,,Hamangiu’’

Mențiuni au fost acordate următorilor studenți:

- Bîțic Beatrice

 -Sârbu Gușe Alina

 -Sîrbu Șerban

-Șiman Noemi

-Drăghici Livia

 


Documente ataŞate
Abonare la INFOletter