Conferințe

Conferinta de lansare a Codexului Constitutional

 Miercuri, 1 iulie 2015, ora 15.00 in Amfiteatrul ,,Nicolae Titulescu’’ al Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti a avut loc conferinta de lansare a ,,Codexului constitutional’’ in prezenta ministrului justitiei, dl. Robert Marius Cazanciuc, a decanului Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti, dl. Flavius Antoniu Baias, a presedintelui Curtii Constitutionale, dl. Augustin Zegrean si a mai multor personalitati ale lumii juridice si academice din Romania.

Lucrarea cuprinde traducerea in limba romana a tuturor Constitutiilor statelor membre ale UE, precum si un comentariu al acestora si a fost realizata in cadrul unui proiect comun derulat de Centrul de Drept Constitutional si Institutii Politice (CDCIP) si Ministerul Justitiei si finantat de Banca Mondiala.

Autorii lucrarii sunt profesorii universitari Stefan Deaconu, Ioan Muraru, Simina Elena Tanasescu si Silviu Gabriel Barbu sub coordonarea dlui. Stefan Deaconu.

In vederea facilitarii accesului oricarei persoane la informatiile privind modul de garantare a drepturilor fundamentale ale cetatenilor si modul de organizare, functionare si relationare a principalelor institutii ale statului, ,,Codexul constitutional’’ poate fi consultat si descarcat gratuit de pe aplicatia ,,Google play’’


Documente ataŞate
Abonare la INFOletter